Txi Kung

TALLERS PER A EMPRESES I PARTICULARS A BARCELONA

El Txi Kung és una de les cinc branques de la medicina xinesa. Txi és equivalent a tenir salut.

El Txi Kung és una tècnica mil·lenària xinesa que combina la respiració conscient amb el moviment lent i suau amb l’objectiu d’enfortir i reforçar l’organisme. Es practica des de l’atenció plena, calmant la ment i el cor i relaxant el cos, aconseguint així reduir la càrrega d’estrès, augmentar la nostra energia vital i benestar i millorar la salut en general.

El Txi Kung és una de les 6 branques de la Medicina Tradicional Xinesa (MTX). La MTX és una teràpia holística (a la Xina està reconeguda com a ciència mèdica i se la considera la mare de totes les teràpies holístiques) que considera a l’ésser humà com una unitat de cos, ment i esperit. Tracta a la persona en el seu conjunt perquè pugui prevenir les malalties, vèncer-les més ràpidament quan aquestes ens atrapen o alentir el seu desenvolupament quan són cròniques o genètiques.

El seu objectiu és augmentar la nostra energia (o Txi) vital, per tal de trobar l’equilibri físic, mental i emocional i reforçar la nostra salut.

El Txi Kung és, com el seu nom indica, el treball o activació (Kung) de la nostra energia vital (Qi o Txi). La seva pràctica és lenta, basada en l’esforç mínim, però profunda i a la vegada relaxant. És una pràctica individual de creixement personal que s’acostuma a practicar en grup.

La pràctica del Txi Kung és una meditació en moviment que ens augmenta la salut física, mental-emocional i espiritual i que a la Xina se l’anomena popularment “la gimnàstica contra l’envelliment”

 “L’home quan neix és tou i flexible
Quan mor és dur i rígid.
Les herbes i els arbres quan neixen són tous i delicats,
Quan  moren són secs i marcits.
Això vol dir que allò que és dur i rígid és deixeble de la mort,
allò que és tou i flexible és deixeble de la vida.”

Tao Te King, num. 76